ANSVARLIG PRODUKTION hos I Tråd Med Verden 

I Tråd Med Verden har siden 2018 specialiseret sig i genanvendelse af kasserede tekstiler i samspil med socialtfagligt arbejde med mennesker der står udenfor arbejdsmarkedet. 

Vi tilbyder produktion af designprodukter og genanvendelse af tekstiler.

Vi samarbejder med virksomheder, som ønsker at få produceret nye produkter af kasserede tekstiler inden for syning, plantefarve eller broderi. Det kan både være en virksomheds egne kasserede tekstiler eller materialer fra vores tekstilbank. 

Med vores team af designere og socialt fagligt personale sørger vi for flow, fleksibilitet og tryghed i processen fra ide til færdigt produkt. Vi er eksperter i at imødekomme vores kunders ønsker og samtidig sikre, at vores medarbejdere trives i opgaven.

Siden 2018 har vores designprocesser på værkstedet taget udgangspunkt i kasserede tekstiler. Vi modtager og genanvender årligt over to tons tekstiler, fra forskellige samarbejdsvirksomheder - herunder IKEA, ELIS og MENU Space. Vi er med årene blevet eksperter i at udvikle nye produkter ud af noget som mange ikke ser som værende værdifuldt. Det gør vi ved at benytte forskellige teknikker. 

Syning, plantefarve & broderi 

Vi anvender forskellige håndarbejdsteknikker som redskab og værktøj til at udvikle den enkelte deltager, og til at beskæftige og afklare deltagerne i deres forløb. Når vi arbejder med håndarbejde, kan vi tydeligt opleve og registrere en udvikling hos den enkelte deltager. Håndarbejdet bliver det fælles tredje - som vi kan “tale” igennem og lære igennem. Vi arbejder indgående med at styrke deltagernes selvværd og tro på sig selv. Det kræver tillid, ro og tid, hvilket vi prioriterer hos ITMV, da det er vores erfaring, at deltagerne udvikler sig, når disse parametre er til stede. Ligeledes skaber metoden empowerment hos deltagerne, hvilket de profiterer af, da deres selvværd øges i og med, at de bliver gjort mere bevidste om, hvilke ressourcer og kompetencer, de har ift. håndværket.

Broderi

Broderi er et vigtigt håndværk hos ITMV. Det er langsommeligt, kræver fokus og kan læres af de fleste. De fleste kvinder starter omkring broderi bordet, hvor de på kan fordybe sig og fokusere på et sting ad gangen uden en deadline.  

Syning

Syning kræver lidt mere tempo. Det er det, vi har mest arbejde indenfor, og de fleste af vores syersker har erfaring med den tekniske del af faget fra tidligere. De af vores medarbejdere, der arbejder med syningen i produktionen, har også deadlines og mere konkrete krav de skal forholde sig til. Dog står de aldrig alene med en proces, der vil altid være en af vores designere tilknyttet alle faser af et produkt.

Plantefarve

Plantefarve er blevet en vigtig del af vores design DNA. Det har været en fast teknik til bearbejdning og fornyelse af de kasserede tekstiler, siden 2018 hvor Chefdesigner Liv Bejer Heckman startede hos ITMV. Behovet for at plantefarve opstod blandt andet i takt med at vi som virksomhed modtog store mængder af hvide kasserede tekstiler fra restaurationsbranchen (duge, lagener, gardiner). Med plantefarven får tekstilerne et nyt, unikt og levende udtryk.

Priser

Priser aftales individuelt med den enkelte kunde, og afhænger af produktionstiden, sværhedsgraden, mængder og deadlines. 

Design

En dags arbejde inkl. møder og syning af prototyper.

Dagspris:
1.500 ex moms 

sy-opgaver

Produktionspris på sy-opgaver:

Timepris:
185 ex moms 

store mængder

Ved store mængder farvning, syning eller forberedelse:

Timepris:
300 ex moms

BOOK en værkstedsplads

Vi prioriterer virksomheder, som ønsker at forpligte sig gennem et længerevarende samarbejde. En virksomhed kan booke en værkstedsplads hos os, hvilket giver os mulighed for at ansætte en eller flere syerske til en specifik produktion. Dermed skaber vi i fællesskab job til mennesker på kanten af arbejdsmarkedet og giver dem mulighed for at deltage i et givende arbejdsfællesskab. Det kan være en syerske med flygtningebaggrund, mennesker som har kæmpet sig tilbage efter langvarig sygemelding eller fleksjobbere med nedsat arbejdsevne, som kan arbejde få timer om ugen.

Kontakt

Alle vores samarbejder inkl. priser aftales individuelt med den enkelte kunde og afhænger af produktionstiden, sværhedsgraden, mængder og deadlines.

For yderligere information og forespørgsel på produktion hos os, kontakt:

Liv Bejer Heckmann,
Chef for Design og Udvikling

Tlf: 27 28 45 41
Mail: liv@itmv.dk