Book os

BOOK OS  


Foredrag / Rundvisning 

Er du, din institution eller virksomhed interesseret i hvordan det er at drive en socialøkonomisk virksomhed med dansk design som omdrejningspunkt? 

Så er det muligt at booke os til et foredrag; ud af huset eller en rundvisning i vores værksted i Lundtoftegade, Nørrebro. 

Her vil vi fortælle om hvordan vi med vores socialfaglige arbejde med kvinderne designer produkter med udgangspunkt i de kasserede tekstiler mm. Vi tænker dagligt bæredygtigt i vores materialeforbrug, virksomhedsstruktur og møde med mennesker. Alt sammen i en travl og uforudsigelig hverdag, hvor vi dagligt møder nye udfordringer der gør, at vi må tænke i nye baner og være kreative omkring vores fremgangsmåder.  

Vi tager udgangspunkt i mennesket, materialet og til slut tilpasses et produkt, så disse faktorer får det bedste frem i hinanden. 

Foredraget/rundvisningen indeholder: 

En intro til vores dagligdag 

Et overblik over ITMV og vores afdelinger 

Indblik i vores tilgange og metoder - socialfagligt og designmæssigt. 

Vores generelle arbejde med bæredygtighed 

m.m 

Men vi tilpasser rundvisningen/foredraget efter ønsker og behov. 

Hvem kan booke? 

Nysgerrig på vores arbejde? Så kom på besøg! Vi holder rundvisninger og oplæg for mange forskellige grupper, det kan være elever på designskoler, gymnasieklasser, virksomheder mm. 

Vi tilpasser oplæggene de interesser, hver enkelt gruppe har, og gør det gerne på engelsk, tysk eller dansk.

Vi har blandt andet haft besøg af …..

Texas Universitet, Fashion institute

Det kgl akadami, arkitektskolen

KEA, Design & business

KAB, boligafdelinger

KVINFO, i forbindelse med besøg af Rosa Lund

Frederiksberg boligforening

Københavns Overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen

Danmission

BILLEDER

Infoboks Kontakt (billede af Katja, titel og en beskrivelse)

For yderligere information og forespørgsel foredrag, workshops og aftenskole

Kontakt Katja Lund, Designer og projektleder

Mail: katja@itmv.dk

WORKSHOPS

Har du en plantefarver eller brodøse gemt i dig? Eller går du og drømmer om at finde det rette håndværk at fordybe dig i? - Så tilmeld dig en af vores workshops 

I sommeren 2022 åbnede vi for alvor op - og inviterede jer ind i vores værksted på Nørrebro - senere Farum -  til workshops i bl.a. plantefarvning og broderi. 

Til vores WORKSHOPS får du et kurateret undervisningsforløb med specifikke læringsmål, der læner sig op ad hvad vi selv arbejder med i værkstedet. Vi møder dig hvor din praksisfaglighed er og sammen udvikler vi os i løbet af en workshop. 

Vores WORKSHOPS varer 3 - 4 timer 

PLANTEFARVE WORKSHOPS  / FARUM 

På vores plantefarve workshops får du en grundig introduktion til plantefarvningens magiske univers og mulighed for at stille alle dine spørgsmål. Du bliver inviteret til at lege med forskellige plantefarver, prøve af og være kreativ med kyndig vejledning og sammen med en flok ligesindede entusiaster. 

Du vil få indblik i, hvordan vi plantefarver hos ITMV og hvilke planter der er gode at farve med - både de traditionelle og dem du selv kan samle i naturen omkring dig eller i dit køkken. Du vil også lære, hvordan du selv kommer godt i gang med at plantefarve derhjemme. Vi gennemgår forskellige bejdse teknikker og arbejder videre med primært bomuld og hør på dagen. Da bejsningen kan tage lidt tid har vi forberedt en masse stof fra vores lager til fri afbenyttelse på dagen, så du kan prøve de forskellige 

farver og teknikker af på dagen og kommer hjem med en lille regnbue af dine egne farvede tekstiler, som du kan bruge til fremtidige projekter eller som inspiration til at arbejde videre derhjemme. 

BRODERI WORKSHOPS  / Nørrebro

På vores broderi workshop får du en introduktion til Frihåndsbroderi, og afprøvet nogle af de grund sting som vi bruger på værkstedet. Den er målrettet nybegyndere til broderiet, som savner en introduktion for at kunne komme i gang. 

Vores underviser vil tage dig igennem de forskellige sting, ved hjælp af samme øveark som vi bruger på værkstedet. Dette øveark er også et godt værktøj når du kommer hjem, og kan bruges som oversigt over stingene i dine fremtidige projekter. Vi stiller alle redskaber til rådighed under forløbet, og snakker om hvad du skal bruge for at kunne brodere derhjemme. Derudover får du skriftligt materiale med hjem, som støtter dig igennem en selvstændig opstart.

KALENDER OVERSIGT 

(Vi kommer til at afholde følgende workshops, som gerne må plottes i kalenderen): 

WORKSHOP Plantefarve / Farum / September 2023

WORKSHOP Frihåndsbroderi / Nørrebro / December 2023

WORKSHOP Frihåndsbroderi / Nørrebro / Marts 2024

WORKSHOP Plantefarve / Farum / Juni  2024

Billetter til vores workshops kan købes i webshoppen. 

Mød dine undervisere

Katja, aftenskole/broderi - designer og projektleder ITMV + BILLEDE

Jeg arbejder hos ITMV fordi jeg brænder for det spændende fagspænd der er mellem design, håndværk og terapi. En stor motivation for mig er at genoplive broderiet som et mangfoldigt håndværk, og forhåbentligt vise hvordan du kan bruge det derhjemme til at forskønne, reparere og forny alt lige fra interiør til beklædning samt se hvordan processerne og bevægelserne bag broderiet kan have en terapeutisk indvirkning. 


Skriv til kajta@itmv.dk for spørgsmål vedr. broderiworkshops

Stefani, Plantefarvning - designer & projektleder ITMV + BILLEDE 

For mig går nørderi og baggrundsviden hånd i hånd med kreativitet og leg. En stor motivationsfaktor er at viderebringe magien ved plantefarvningen, som giver en hel særlig ro og forbindelse til naturen. Plantefarvningen udsprang for mig i lysten (og nødvendigheden) i at bruge det forhåndenværende, nemlig de planter der omgiver os og de tekstiler der dagligt kasseres. Viden og undersøgelser skaber et solidt og vigtigt grundlag for at kunne være kreativ og skabe holdbare og spændende resultater og produkter. Det afspejles i min undervisning. 


Skriv til stefani@itmv.dk for spørgsmål vedrørende plantefarve workshops


D, workshop- og værkstedsassistent, fleksjobber ITMV + BILLEDE

Til vores workshops vil man som deltager også blive assisteret af D, som altid står klar med en hjælpende hånd og godt humør. D har været i praktik og afklaringsforløb hos ITMV siden 2021, hvor hun blandt andet har været med til at brodere og prøve kræfter med syning på forskellige produktioner. Og senere assisterede hun Katja og Stefani med afholdelse af workshops. Hun er i maj 2023 blevet ansat i fleksjob hos ITMV. Case m. virksomheds workshops + BILLEDER

Plantefarve på Nationalmuseet

I april og maj 2023 rykkede ITMV farve gryderne hen i de smukke omgivelser hos Nationalmuseet og afholdte plantefarve workshops. Der gav kursisterne mulighed for at prøve plantefarve håndværket af og være kreative, udforske og skabe farvede tekstiler. 


Kursisterne fik en grundig introduktion til plantefarve og bejdsemetoder fra vores designteam. 

Tekstiler, planter og gryder til at eksperimentere med

Et oplæg fra tekstilkonservator Anne Marie Juul, om tapeterne fra Kronborg og plantefarvehistorie mm. 

Til sidst fik kursisterne et forberedt plantefarvekit med hjem.  


Er din institution eller virksomhed interesseret i at booke os til at afholde en workshop så kontakt katja@itmv.dk 


Er du nysgerrig på at vide mere kan du følge med på Instagram: itmv_workshops